Ingrediënten voor de saus : 4 lepels mayonaise, 1 lepel yoghurt, ketchup, cognac .
Ingrediënten voor 2 personen : 120 gr rijst, 160 gr gerookte makreel, 2 eieren, 2 tomaten, 1 avocado, 1 roze pompelmoes, handvol sla, handvol jonge spinazie, lente-ui.
• Eieren 7 minuten koken, ze moeten nog juist lopend zijn.
• Pompelmoes à vif pellen, dit wil zeggen schillen tot juist op het vruchtvlees. De partjes er mooi uithalen. De partjes in stukken snijden, en enkele partjes houden voor de garnering.
• Sla en de spinazie spoelen en droog zwieren.
• Lente-ui fijn snijden.
• Avocado pellen en in stukjes snijden. Enkele mooie sneetjes houden voor de garnering.
• Ingrediënten van de saus mengen
• Koude rijst vermengen met de saus, de lente-ui, de pompelmoes, de stukjes tomaat en de stukjes avocado.
• Onderaan de schotel de salade en de spinazie leggen, errop de rijst en dan garneren met de overige ingrediënten alsook met de stukken gerookte makreel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten