Ingrediënten 4 pers. : 80 gr risotto rijst, 160 gr gerookte zalm, 3 dl warme groentenbouillon, 1 dl witte wijn, 4 gezouten ansjovissen, 4 klp pesto, 250 gr spinazie, 1 sjalot, 1 slp geraspte parmezaan, 1 slp parmezaanschilfers, 15 gr boter, olijfolie, peper, zout.
2) Klontje boter smelten en de spinazie slinken. Kruiden met peper en zout. Laten uitlekken.
3) De sjalot pellen en fijnsnipperen.
4) De ansjovis in koud water leggen om te ontzouten, en de pesto bereiden.
5) Een beetje olijfolie warmen en de sjalot met de rijst eventjes aanbakken zonder kleuren.
6) Witte wijn bijgieten en laten verdampen. Dan beetje bij beetje de bouillon bijgieten. Nu en dan roeren. Na ongeveer 14 à 17 minuten is de rijst gaar. Bijkruiden met peper.
7) De spinazie mengen onder de rijst, alsook de geraspte parmezaan en de boter.
8) De warme risotto in het midden van een bord schikken. De gerookte zalm, ansjovis en pesto er boven op garneren. Besprenkelen met olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten