maandag 20 januari 2025

Brood en koekjes pudding met yoghurt.

Ingrediënten : 150 gr oud brood, 150 gr boudoirs, 150gr cake, 150 gr Petit Beurre koekjes, 1,3 lt melk, 6 eieren, 50 gr vanillepoeder, 8 gr bakpoeder, 100 gr rozijnen, 1 dl rum, 80 gr suiker, 100 gr Griekse yoghurt, boter om de vorm in te vetten, bloem om de vorm te bestuiven.

1) Het brood, cake en de koekjes in stukken verdelen.
2) De melk met de suiker opwarmen en roeren tot de suiker gesmolten is. De melk over het brood en de koekjes gieten en tenminste 1 uur laten macereren.
3) De rum op de rozijnen gieten en laten macereren.
4) De eieren met de vanillepoeder en bakpoeder kloppen. Onder het brood en de koekjes mengen en tenslotte de yoghurt en de rozijnen; Goed mengen.
5) De bakvorm

invetten en bebloemen.
6) De oven verwarmen op 180°.
7) De appareil in de bakvorm doen.
8) De pudding bakken gedurende 90 à 100 minuten. Inbdien de bovenlaag te bruin wordt afdekken met alufolie.
9) Uit de oven halen en

een 10 tal minuten wachten voor te ontvormen.
10) De pudding bestrooien met poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gelakt varkensgebraad met rozemarijn, gratin dauphinois en worteltjes.