Ingrediënten 6 stuks : 150 gr bloem T45 of patisseriebloem, 375 ml melk, snuifje zout, 25 gr suiker, 3 eieren, 1 slp olie, enkele druppels vanille aroma, boter om te bakken, 4 appelen, kaneel naar smaak, 2 slp Gimber, scheutje appelsap, Calvados of Marc de Gewurztraminer.
Voor de karamel : 100 gr rietsuiket, 10 gr water.
2. In een koekenpan wat boter smelten en de pannekoeken bakken.
4. Doe in een pot de rietsuiker met het water en warm op zacht vuur al roerend tot de suiker opgelost is. Laat zachtjes koken tot men een goudkleurige siroop heeft. Doe er de Gimber bij en het scheutje appelsap.
6. Verdeel de appeltjes over 6 pannenkoeken en maak er een pakje van.
9. Warm een beetje Calvados of Marc de Gewurztraminer en flambeer de pannenkàoek.
10. Dien op met een bolletje ijs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten