vrijdag 29 november 2024

Appeltjes met veenbessen en hazelnoten in de oven.

Ingrediënten : 6 kleine appeltjes, 1 potje veenbessencompote, enkele hazelnoten, ½ citroen, 1 klp bruine suiker, 1 klp griessuiker, snuifje kaneel, klontje boter.



1) Spoel de appeltjes.
2) Snij het kapje eraf en met behulp van de appelboor verwijder je de pitten.
3) Besprenkel ze met citroensap.
4) Hak de hazelnoten grof en vermeng met 2 slp veenbessencompote,
5) Warm de oven op 170°.
6) Meng de kaneel met de 2 suikers.
7) Bestrooi de appelen met de gemengde suikers. Leg bovenop de veenbessencompote. Nogmaals een beetje suiker strooien en leg er een klontje boter op.
8) Plaats de appeltjes in een schotel en bak ze gedurende 20 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pompoensoep met appel en champignons.