Ingrediënten voor 4 stuks : 20 à 25 speculooskoekjes, 250 gr mascarpone, 40 ml sterke koude koffie, 2 eieren, 70 gr bloemsuiker, 40 ml amaretto, vanillearoma, blauwe bessen, frambozen, cacaopoeder.
2. Dooier en de bloemsuiker opkloppen tot een ruban (dat het bijna wit ziet), de Amaretto bijgieten en de mascarpone bijvoegen en traag kloppen tot een mooie gladde massa.
4. Nu gaan we de laagjes opbouwen. De speculoos in de koffie kort dompelen en in een glas of schotel leggen. . Dan een laagje blauwe bessen en dan mascarponecreme. Dit nog herhalen tot de mascarponecreme op is.
5. De tiramisu nu ongeveer 6 uur of langer in de frigo laten opstijven.
6. Voor het opdienen de frambozen er boven op schikken bestrooien met crumble van speculoos en cacaopoeder
Geen opmerkingen:
Een reactie posten