dinsdag 26 november 2024

Pizza met salami en taleggio.

Ingrediënten voor 2 pizza’s : Voor het deeg : 300 gr pizzabloem of T00, 150 gr lauw water, 12 gr gist, 2 slp olijfolie.
250 gr taleggio, 4 dl passata, ½ courgette, 24 kleine sneetjes salami, 6 sneetje lardo of gerookt spek (heel dun gesneden), 2 klp gedroogde oregano, 1 rode ui, 100 gr gemalen emmentaler, basilicum.

1) Deeg bereiden : Meng in de kom van de robot de gist met het lauwe water. Strooi er de bloem bij en giet er de olijfolie bij. Kneed dit tot een homogene deeg. Verdeel het deeg in 2. Rol het pizzadeeg uit tot 2 pizzabodems. Leg de pizzabodems op pizzavormen.
2) De courgette en de rode ui in heel dunne sneetjes snijden.
3) De oven verwarmen op 200°.
4) De pizza bodems instrijken met de passata. 2 cm van de boord blijven.
5) De taleggio in dunne sneetjes versnijden.
6) De lardo of gerookt spek in stukjes snijden.
7) De courgette, rode ui, salami, lardo en taleggio verdelen over de pizzabodems. Bestrooien met de oregano en de gemalen gruyère.
8) De pizza’s gedurende 18 à 20 minuten bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pizza met salami en taleggio.