woensdag 6 september 2023

Grijze garnalensalade met quinoa en feta.

Ingrediënten voor 2 personen : 140 gr quinoa, 2 tomaten, ½ komkommer, 4 lente-uitjes, ½ rode paprika, 1 kleine rode ui, 150 gr garnalen, 75 gr feta, 2 slp geroosterde pijnboompitten, 1 handvol rucola.
Voor de dressing : 1 dl olijfolie, 2 slp ciderazijn, 1 slp yoghurt, enkele takjes munt, enkele takjes basilicum, peper en zout.

1. Dressing : De munt en de basilicum blaadjes fijn snijden. De olijfolie, de azijn de yoghurt en de fijn gesneden kruiden mengen. Kruiden met peper en zout.
2. De quinoa koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en laten afkoelen. Mengen met de dressing.
3. De tomaten monderen, pellen, zaadjes uithalen en in blokjes snijden.
4. De komkommer schillen, in de lengte in 2 snijden, zaadjes uithalen en in blokjes snijden.
5. De lente-ui spoelen en in fijne ringen snijden.
6. De paprika schillen en in hele kleine blokjes snijden.
7. De ui schillen en heel fijn snipperen.
8. De rucola grof versnijden.
9. De tomaten, komkommer, paprika, rucola, ui en lente-ui mengen met de quinoa.
10. De quinoa op een schotel schikken en garneren met de pijnboompitten, de garnalen en de verbrokkelde feta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.