dinsdag 15 juli 2025

Hartige cake met olijven, ham en emmentaler.

Ingrediënten voor 12 kleine cakes : 4 eieren, 1 handvol ontpitte olijven, 150 gr zelfrijzende bloem, 11 gr bakpoeder, 1 dl melk, snuifje zout, snuifje peper, 2 slp olijfolie, 200 gr hamblokjes, 100 gr geraspte emmentaler.

1) Verwarm de oven op 180°.
2) Vet en bebloem 12 kleine cakevormen.
3) Klop de eieren los en meng met de olijfolie, de gezeefde bloem, de bakpoeder, de melk, zout en peper.


4) Meng er de olijven onder.
5) Meng er nu de ham en de emmentaler onder.
6) Vul de cake vormen.
7) Plaats de cakejes 30 à 35 minuten in de oven.

8) Warm of lauw
serveren met een slaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Eclairs met blauwe bessen.