Ingrediënten 4 personen : 16 sneetjes gebakken rosbief, 125 gr groene boontjes, 1 tomaat, ¼ kleine bloemkool, guacamole, 1 handvol rucola, parmezaanschilfers, 2 a 3 radijzen, handvol groene kruiden (dragon, kervel, peterselie), 2 dl olijfolie, boter, peper, zout.
1) Bak de rosbief aan alle kanten bruin in boter. Kruid met peper en zout. Bak verder af in de oven tot een kerntemperatuur van 35°. Laat afkoelen. Snij 16 hele dunne plakjes van de rosbief. Rol ieder plakje op.
3) Bereid de guacamole.
5) Verdeel de bloemkool in kleine roosjes, kook gaar in zouwater. Afgieten, spoelen onder koud water.
6) Spoel de radijzen en snij in dunne plakjes.
7) Spoel de rucola en dep droog.
8) Emondeer de tomaat, verwijder de zaadjes en snij in reepjes. Besprenkel de tomatenreepjes met wat kruidenolie.
9) Doe een dikke streep guacamole, met behulp van een keukenkwast, in het midden van het bord. Schik er de rolletjes rosbief op.
10) Schik nu de bloemkool, groene boontjes, tomatenreepjes, radijzen en parmezaanschilfers op en tussen de rosbief. Leg er enkele blaadjes rucola op en besprenkel met de kruidenolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten