Ingrediënten 12 a 14 eclairs : 4 eieren, 210 ml water, snuifje zout, 90 gr boter, 130 gr bloem T45.
Ingrediënten voor de zwitserse room : 1 lt melk, 1 klp vanille-aroma, 8 eieren, 185 gr suiker, 100 gr vanillebloem, 12 gr gelatine, 5 dl room.
Ingrediënten voor de coulis blauwe bessen : 200 gr blauwe bessen, 1 slp suiker.
parelsuiker, poedersuiker, blauwe bessen.
3. Doe het deeg in de mengkom van de robot en voeg 1 per 1 het ei erbij met de K-haak. Wachten tot het volgende ei erbij te doen tot het vorige is opgenomen.
5. De oven verwarmen op 200°.
8. Laten afkoelen in de oven met de deur open gedurende een 10 tal minuten en dan verder op een rooster laten afkoelen.
9. De zwitserse room bereiden
10. Coulis : De blauwe bessen laten koken met de suiker, mixen in de blender en zeven.
11. Het monteren van de eclairs : De eclairs met behulp van een schaar in de lengte in 2 snijden. Een beetje coulis in de onderste helft doen en enkele blauwe bessen. Daarop Zwitserse room spuiten, garneren met blauwe bessen en muntblaadjes. De bovenste helft er schuin opzetten en wat bloemsuiker over strooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten