vrijdag 18 juli 2025

Eclairs met blauwe bessen.

Ingrediënten 12 a 14 eclairs : 4 eieren, 210 ml water, snuifje zout, 90 gr boter, 130 gr bloem T45.
Ingrediënten voor de zwitserse room : 1 lt melk, 1 klp vanille-aroma, 8 eieren, 185 gr suiker, 100 gr vanillebloem, 12 gr gelatine, 5 dl room.
Ingrediënten voor de coulis blauwe bessen : 200 gr blauwe bessen, 1 slp suiker.
parelsuiker, poedersuiker, blauwe bessen.

1. De eclairs : Breng het water met het zout en de boter aan de kook.
2. Doe in 1 keer de gezeefde bloem erbij, en roer met een houten lepel tot men een bol bekomt. Nog eventjes blijven roeren om bloemsmaak te vermijden.

3. Doe het deeg in de mengkom van de robot en voeg 1 per 1 het ei erbij met de K-haak. Wachten tot het volgende ei erbij te doen tot het vorige is opgenomen.
4. Het deeg in spuitzak doen
met een douille van ongeveer 1 cm.
5. De oven verwarmen op 200°.
6. Spuiten op bakmat of bakpapier, wat plaats tussen laten want de eclairs gaan bijna verdubbelen. Garneren met
parelsuiker.
7. Bakken gedurende 10 minuten op 200°. Verder 15 minuten op 180°. Indien mogelijk de laatste 4 minuten de ovendeur op een kier. De eclair moet hol klinken en mooi egaal bruin zijn.
8. Laten afkoelen in de oven met de deur open gedurende een 10 tal minuten en dan verder op een rooster laten afkoelen.
9. De zwitserse room bereiden
10. Coulis : De blauwe bessen laten koken met de suiker, mixen in de blender en zeven.
11. Het monteren van de
eclairs : De eclairs met behulp van een schaar in de lengte in 2 snijden. Een beetje coulis in de onderste helft doen en enkele blauwe bessen. Daarop Zwitserse room spuiten, garneren met blauwe bessen en muntblaadjes. De bovenste helft er schuin opzetten en wat bloemsuiker over strooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Courgetterolletjes met zongedroogde tomaten, gegratineerd met parmezaan..