dinsdag 9 augustus 2022

Zwitserse room

Ingrediënten : 5 dl melk, 1 vanillestok, 4 eieren, 100 gr suiker, 50 gr vanillebloemr, 6 gr gelatine, 2,5 dl room,



1. Gelatine weken in koud water.
2. Melk warmen met het vanillemerg
3. De dooiers met de suiker kloppen tot een ruban. De vanillebloem erbij kloppen.


4. Schenk de warme melk al kloppend op de eieren. Giet dit mengsel terug in de pot van de melk en zet op het vuur. Blijf er in roeren tot de crème mooi gebonden is, maar laat niet koken.

5. Voeg de uitgeknepen gelatine bij.
6. Giet dit in een schotel. Dek af met huishoudfolie die aangedrukt wordt op de crème. Laat dit goed afkoelen en opstijven.



7. De afgekoelde vanillecrème met de klopper loskloppen.
8. De room opkloppen tot yoghurtdikte en mengen met de crème.

Lekker als taartvulling, of met vers fruit en verkruimelde koekjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.