Ingrediënten : 5 dl melk, 1 vanillestok of vanille-aroma, 4 eieren, 90 gr suiker, 50 gr vanillebloem, 5 gr gelatine, 2,5 dl room,
2. Melk warmen met het vanillemerg
3. De dooiers met de suiker kloppen tot een ruban. De vanillebloem erbij kloppen.
4. Schenk de warme melk al kloppend op de eieren. Giet dit mengsel terug in de pot van de melk en zet op het vuur. Blijf er in roeren tot de crème mooi gebonden is, maar laat niet koken.
6. Giet dit in een schotel. Dek af met huishoudfolie die aangedrukt wordt op de crème. Laat dit goed afkoelen en opstijven.
7. De afgekoelde vanillecrème met de klopper loskloppen.
8. De room opkloppen tot yoghurtdikte en mengen met de crème.
Lekker als taartvulling, of met vers fruit en verkruimelde koekjes
Zwitserse room : crème diplomate zonder gelatine.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten