dinsdag 8 februari 2022

Lasagne met kip en prei.

Ingrediënten voor 2 personen : lasagnevellen Soubry voor 3 lagen, 3 preiwitten, 350 gr voorgekookt kippenvlees, 100 gr gerookt spek, 250 gr gesneden champignons, 50 gr boter, 50 gr Anco bloem, 5 dl kippenbouillon, 2 dl melk, 125 gr gemalen gruyère of emmentaler kaas.


1) Men maakt eerst een kippenbouillon en men plukt het kippenvlees van de beenderen.
2) De prei wassen, in kleine stukjes versnijden, 5 à 7 minuten zachtjes laten koken in een beetje kippenbouillon.  De prei afgieten en de bouillon terug opvangen.
3) De champignons bakken samen met het gerookt spek.



4) De saus maken : Boter smelten, bloem bijvoegen,  roeren, de bloem goed laten bakken zonder te kleuren, dan beetje bij beetje de kippenbouillon en de melk al roerend toevoegen. Eventjes laten doorkoken en goed roeren zodanig dat er geen klonters meer zijn.  Kruiden met nootmuskaat, zout en peper.



5) De oven voorverwarmen op 180°.
6) Een ovenvaste schotel nemen en een dun laagje saus in de schotel doen.  
7) Nu de prei, champignons, spek, kippenvlees mengen onder de saus.
8) In de schotel op de saus blaadjes lasagne schikken, daarop het kippenmengsel, dit nog 2 keer herhalen.
9) Daarop de kaas strooien.
10) De schotel in de oven ongeveer 25 à 30 minuten plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenswangen met wortelen en bier.