vrijdag 5 juli 2024

Bladerdeegje met brie, spekjes en veenbessen.

Ingrediënten voor 2 à 4 personen : 4 vierkanten bladerdeeg van 14 x 14 cm, 4 middelgrote aardappelen, 150 gr brie, 100 gr spek, 1 dl room, 20 tal salie blaadjes, 1 kleine ui, 30 gr gedroogde veenbessen.

1) Aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden, gaar koken, afgieten en lauw laten worden.
2) Oven voorverwarmen op 200°.

3) De ui fijnsnipperen en samen met het spek fruiten gedurende een 5 tal minuten.
4) De salie blaadjes fijnhakken.
5) De brie in kleine blokjes snijden.
6) Het bladerdeeg met een vork inprikken
maar 2 cm van de boord blijven.
7) De aardappelen met het spek, de ui, de brie, de salie, de room en de veenbessen mengen en dit verdelen over de bladerdeegjes. Goed in het midden schikken.
8) De bladerdeegjes gedurende 15 à 17 minuten bakken in de oven.
9) Lekker als lunch met een slaatje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gevulde pladijsfilet met prei en mozzarella, saus met kerrie en kurkuma.