woensdag 14 juni 2023

Burrata met pesto van dragon, geroosterde tomaten, spekjes en lookcroutons,

Ingrediënten 2 pers. : 2 bollen burrata, 3 tomaten, 1 rode paprika, 2 dikke sneden lookbrood, 2 takjes oregano, 4 takjes tijm, 1 rode ui, olijfolie, pesto van dragon, enkele scjhilfers parmezaan.

1) Snij het brood in niet te kleine blokjes Leg ze in een ovenvaste schotel en besprenkel met olijfolie.
2) Schil de rode paprika en snij in repen.

3) Spoel de tijm en oregano en dep droog.
4) Pel en snij de rode ui in fijne ringen.
5) Mondeer de tomaten en snij in partjes.
6) Warm de oven op 195°.
7) Doe de paprika, de tomaten, de rode ui, de spekjes, tijm, oregano in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie, Kruid met peper en zout.
8) Plaats de ovenschotel gedurende 20 à 25’ in de oven. Plaats de laatste 10’ de schotel met croutons ook in de oven.
9) Haal de schotels uit de oven. Schik de burrata op de groenten. Verdeel de croutons er bij. Werk af met pesto en wat parmezaanschilfers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.