zaterdag 28 september 2024

Eierenpan met rauwe ham, tomaten en champignons.

Ingrediënten 2 pers. : 5 eieren, 1 rode ui, 1 teentje look, 250 gr champignons, 1 rode paprika, enkele takjes bladpeterselie, gedroogde chilipeper, gerookte paprikapoeder, zout, 1 blik tomatenstukjes, 1,5 dl groentenbouillon, 12 zwarte olijven, 50 gr gemalen emmentaler, olijfolie.

1) Pel de ui en de look en snipper fijn.
2) Schil de rode paprika en snij in blokjes.
3) Borstel de champignons en snij in stukken.
4) Spoel de peterselie, dep droog en hak grof.
5) Doe olijfolie in een sauteerpan en bak de ui, look en paprika gedurende 3 tal minuten.
6) Voeg de champignons toe, bak even mee en giet het blik tomatenstukjes erbij. Breng tot aan het kookpunt en voeg de helft van de peterselie toe alsook de olijven. Giet de bouillon erbij en kruid met zout, de
gedroogde chili en de gerookte paprikapoeder. Laat dit 10 minuten sudderen.
7) Warm de oven op 180°.
8) Bestrooi de emmentaler in de sauteerpan en maak 5 gaatjes. Breek in ieder gaatje een ei.
9) Plaats de sauteerpan 6 à 8 minuten in de oven tot het eiwit stolt.
10) Haal de pan uit de oven en leg er de gedrapeerde ham bij. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Pizza met salami en taleggio.