dinsdag 26 september 2023

Hartige cake met kerstomaten, rauwe ham en mozzarella.

Ingrediënten : 260 gr bloem T00, 70 gr geraspte parmezaan, 2 dl melk, 1 dl olijfolie, 2 eieren, 16 gr bakpoeder, zout, peper, 1 klp fijngesneden rozemarijnblaadjes, 1 klp geritste tijm, 20 tal kerstomaten, 120 gr rauwe ham, 200 gr mozzarella.

1) De ham in reepjes snijden.
2) De mozzarella in stukjes snijden.
3) De eieren in de mengbeker van de robot doen en met de K-haak loskloppen met de melk. De bloem, bakpoeder, olijfolie, snuifje zout, peper, tijm, rozemarijn bijvoegen en goed mengen.
4) De kerstomaten, de ham en de helft van de mozzarella toevoegen en voorzichtig mengen onder het deeg.
5) Oven verwarmen op 180°.
6) Het deeg in een
ingevette en bebloemde vorm gieten, De rest van de mozzarella er over verdelen.
7) De cake in de oven plaatsen gedurende 45 à 55 minuten.
8) Lauw of op kamer
temperatuur serveren
9) Ik heb dit geserveerd als aperitiefhapje met een garnituur van mozzarella bolletjes en een kerstomaat, alsook met een gazpacho.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.