Ingrediënten 4 pers. : 4 hamburgers, 1 rode paprika, 250 gr champignons, 2 sjalotten, 2 teentjes look, 70 gr tomatenpuree, 3 dl groentenbouillon, 1 dl room, 1 dl witte wijn, gerookte paprikapoeder, zout, peper, 1 klp worcestershiresaus, 16 aardappelkrieltjes, rucola, olijfolie, boter.
2. De sjalotten en de look pellen en fijn snipperen.
3. De champignons borstelen en in schijfjes snijden.
5. Olijfolie warmen en paprika reepjes, sjalot en look fruiten. Tomatenpuree bijvoegen en eventjes meebakken.
6. Witte wijn bijgieten, eventjes laten inkoken en de bouillon bijgieten. 5 tal minuten inkoken en de champignons bijdoen. Kruiden met de gerookte paprikapoeder, worcestershiresaus, peper en zout. De room bijgieten en inkoken tot gewenste dikte,
7. Klontje boter met 1 lepel olijfolie warmen en de hamburgers aan beide kanten bruin bakken. Kruiden met peper en zout. In de saus leggen en een 2 tal minuten verder bakken.
8. De krieltjes in olijfolie aanbakken en bestrooien met grof zout.
9. In het midden van het bord een hamburger schikken en wat saus over doen. 8 halve krielaardappelen er rond leggen. Garneren met de rucola.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten