zaterdag 23 augustus 2025

Hotdog met gruyère kaas en champignons.

Ingrediënten voor 2 hotdogs : 2 broodjes, 2 hotdog worstjes, 2 kleine sneetjes gruyère kaas, 100 gr champignons, platte peterselie
Voor de saus : 1 lente-ui, ½ klp tomatenpuree, 2 slp ketchup, 1 slp olijfolie.

1. Oven verwarmen op 175°.
2. De lente-ui in ringen snijden en in de olijfolie 5 minuten fruiten. Tomatenpuree en ketchup bijdoen en goed mengen.
3. Worstjes gedurende 3 minuten pocheren. Het nat van de worstjes mag niet koken.
4. De champignons borstelen en bakken in een beetje boter.
5. Broodjes in de lengte opensnijden. De ene
helft bestrijken met de tomatensaus, dan de champignons, het hotdog worstje en afdekken met de gruyère kaas, bedekken met de andere helft van het broodje.
6. 5 minuten in de oven plaatsen.
7. Uit de oven nemen en garneren met de platte peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.