woensdag 22 december 2021

Conchiglioni gevuld met kip en pompoen.

Ingrediënten 2 pers. : 24 pastaschelpen, 400 gr netto pompoen, 250 gr gekookt kippenvlees, 125 gr roomkaas, 1 teentje look, 100 gr geraspte parmezaan, 1 handvol salie, 1 handvol peterselie, 12 mozzarellabolletjes, 2 dl room, 1 ei, zout, peper.



1. Pasta koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken.
2. Het kippenvlees klein snijden.
3. De salie en de peterselie spoelen, drogen en fijn hakken.
4. De pompoen in blokjes snijden en in zoutwater koken met de look. Afgieten en laten uitlekken.



5. Het kippenvlees met de roomkaas opwarmen. De kruiden, pompoenblokjes, parmezaan, peper en zout bijvoegen. Verwarmen tot aan het kookpunt.
6. Het ei loskloppen in de room en bij het kippenmengsel doen. Niet laten koken.
7. De oven opwarmen op 180°.
8. In een ovenschotel een beetje kippenmengsel doen.
9. De pastaschelpen opvullen en in de schotel schikken.
10. De mozzarellabolletjes in 2 snijden en op iedere gevulde pastaschelp een halve mozzarellabolletje leggen.
11. De schotel 20 minuten in de oven plaatsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.