woensdag 22 december 2021

Everzwijnfilet met boschampignons.

Ingrediënten 2 pers. : 350 gr everzwijnfilet, 300 gr boschampignons, 1 teentje look, 1 sjalot, 1 slp gehakte bieslook, klontje boter, peper, zout, 1,5 dl room, 10 cl cognac, 1,5 dl wildfond of bruine fond.



1. De boschampignons reinigen aan de hand van een borsteltje.
2. De look en sjalot pellen en fijn snipperen.
3. De oven warmen op 180°.
4. De boter warmen en de everzwijnfilet aan alle kanten bruin bakken. Kruiden met peper en zout.



5. In de oven gedurende 15 à 20 minuten verder bakken.
6. Een klontje boter warmen en de sjalot en look fruiten. Boschampignons bijvoegen en 5 tal minuten bakken. De bruine fond, room en cognac bijgieten. Op hevig vuur 3 à 4 minuten inkoken. Bieslook bijvoegen en kruiden met peper en zout.
7. De everzwijnfilet in dikke plakken snijden. Op warm bord schikken met de saus.
Lekker met koolstoemp of kroketten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.