vrijdag 1 maart 2024

Witloof met spek, tomaten en mozzarella.

Ingrediënten voor 2 à 3 pers. : 6 stronken witloof, 12 sneetjes gerookt spek, 3 tomaten,1 bolletje mozzarella, 40 gr geraspte parmezaan, 3 eieren, 1 dl room, 1,5 dl melk, 1 klp oregano, cayenne peper en zout.

1) Het witloof spoelen, in de lengte in 2 snijden. Het harde gedeelte onderaan uitsnijden en 20 minuten stomen of braiseren in een beetje water met klontje boter.Kruien met peper en zout.
2) De tomaten in schijfjes snijden van 2 à 3 mm.
3) De mozzarella in dunne schijfjes snijden.
4) De eieren, de room, de melk, de parmezaan, oregano, cayenne peper en zout goed mengen.
5) Oven voorverwarmen op 180°.
6) Een ovenschotel met olijfolie inwrijven.
7) Rond elke ½ witloof een sneetje spek wentelen.
8) In de schotel een beetje van de parmezaanroom doen, dan schijfjes tomaten, schijfjes mozzarella. Maak eventueel 2 laagjes.
9) Daarop de witloofrolletjes schikken. Schenk de parmezaanroom erover.
10)20 minuten in de oven plaatsen, Als het niet bruin genoeg is op het einde nog enkele minuten onder de grill zetten.
Lekker met tagliatelle of puree

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.