donderdag 29 februari 2024

Kabeljauw met bulgur, prei, puntpaprika en lichte roomsaus.

Ingrediënten 2 pers. : 2 kabeljauwhaasjes van 175 gr, 60 gr gepelde garnalen, 160 gr bulgur, 1 prei, 1 rode puntpaprika, 1 dl room, 1 dl garnalenfond, peper, zout, boter, olijfolie.



1. De bulgur koken zoals vermeld op de verpakking.
2. Het buitenste blad en het groenste gedeelte van de prei verwijderen. In de lengte in 2 snijden. Spoelen en in fijne reepjes snijden.
3. De puntpaprika s spoelen in de lengte in 2 snijden en zaadjes verwijderen. In fijne reepjes snijden. Aanstoven in een beetje boter.
4. De prei gaarkoken. De prei juist onderzetten met water. De prei afgieten maar het vocht bijhouden.
5. Het preivocht met de garnalenfond tot de helft inkoken. De room bijvoegen en nogmaals inkoken tot gewenste dikte. Kruiden met peper en zout. Garnaalpoeder bij de saus voegen (Facultatief) .
6. De prei en de puntpaprika mengen met de bulgur. Indien nodig nog eventjes opwarmen.
7. De kabeljauw aankleuren aan beide kanten in boter en olijfolie. Kruiden met peper en zout en verder afbakken in de oven op 180° gedurende 5 à 7 minuten naargelang de dikte van de haasjes.
8. In het midden van het bord wat bulgur met prei en puntpaprika schikken. Daarop de kabeljauw. Bestrooien met garnalen. Dresseer wat saus rond de kabeljauw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.