woensdag 28 februari 2024

Witte pens met spek, krieltjes en appel.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 witte pensen, 10 tal krieltjes, 1 appel, 4 sneetjes gerookt spek,1 grote of 2 kleine stronken witloof, ½ ijsbergsla, 1 lepel frambozenazijn, 2slp mayonaise.

1) De aardappelen goed spoelen en borstelen. Koken in de schil en in 2 snijden.
2) De mayonaise mengen met de frambozenazijn. Indien de mayonaise nog te dik is kan men er een beetje water bijdoen. Goed mengen en kruiden met peper en zout.
3) De ijsbergsla wassen en in repen snijden.
4) Het witloof spoelen en in de lengte in repen snijden.
5) De appel schillen en in fijne partjes snijden.
6) De pensen bakken in in dikke schijven snijden.
7) Het spek krokant bakken en op keukenpapier laten uitlekken. De aardappelen in het spekvet bakken alsook de partjes appel.
8) De sla in een kom doen, daarop de witloofreepjes, enkele houden voor de garnering, dan afwisselend de aardappelen, de pens, het spek en de appelpartjes. Garneren met enkele witloofreepjes.
9) De mayonaise apart bij serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.