dinsdag 2 september 2025

Pruimenconfituur


Ingrediënten : 1,400 kg pruimen, 200 gr bramen, 2 sinaasappels, 500 gr geleisuiker maxi fruit.




1) De bramen spoelen en zachtjes op het vuur 10 minuten laten sudderen.  Door de groentenmolen doen en het sap opvangen.
2) De sinaasappelen persen en het sap opvangen.
3)De pruimen optpitten en in stukken snijden.  Mengen met de suiker en het sap van de braambessen en van de sinaasappellen.  2 uur ongeveer laten macereren.

4) Het fruit aan de kook brengen en afschuimen.  4 à 5 minuten laten doorkoken.

5) Naargelang men veel stukken of weinig in de confituur wilt, plet men de stukken fruit met een pureestamper.

6) De confituur in heel propere potten doen en direct sluiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.