woensdag 3 september 2025

Lamskoteletten met caponata en rijst.

Ingrediënten 2 pers. : 6 lamskoteletten, 400 gr caponata, 180 gr rijst naar keuze (volwaardige, basmati enz...), peper, zout, ras el hanout, olijfolie, boter, basilicumblaadjes.



1) De caponata bereiden.
2) De rijst koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en laten uitlekken.
3) De lamskoteletten kruiden met peper, zout, ras el hanout.
4) Klontje boter en een lepel olijfolie warmen en de lamskoteletten aan beide kanten bruin bakken. De gaartijd bepaalt men zelf naargelang men graag rosé of a point heeft.
5) Warm de caponata op en meng de helft met de rijst. Goed opwarmen en bijkruiden met peper en zout.
6) schik in het midden van het bord 2 à 3 lepels rijst, daarop nog wat caponata en rond de rijst legt met 3 lamskoteletten.
7) Garneren met enkele basilicumblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.