zondag 2 januari 2022

Paella met kikkerbillen, paprika en champignons.

Ingrediënten 2 pers. : 200 gr paella rijst, 12 à 14 kikkerbillen, 100 gr gerookte spekblokjes, 1 rode paprika, 1 spl grof gesneden platte peterselie, 200 gr champignons, 0,750 lt kippenbouillon, 2 teentjes look, 1 sjalot, gerookte paprikapoeder, 1 gr saffraanpoeder, 1 dl witte wijn, 100 gr erwtjes, peper, zout.




1. Sjalot en look pellen. Fijn snipperen.
2. Paprika schillen, zaadjes verwijderen en grof versnijden.
3. De champignons borstelen en in stukjes snijden.
4. Verhit olijfolie, bak de kikkerbillen aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan en leg ze even opzij.

5. Doe indien nodig nog wat olijfolie in de pan en bak het spek, de sjalot en de ui glazig. Voeg de champignons en de paprika toe. Kruid met de paprikapoeder en de saffraan, alsook zout en peper. Roer even om.
6. Strooi de rijst erbij en stoof de rijst een paar minuten mee.
7. Giet er de witte wijn bij. Roer even om en laat even goed droogkoken.
8. Giet er nu ¾ van de bouillon bij. Laat dit 15 minuten sudderen zonder omroeren. De rijst mag op de bodem karameliseren. Indien nodig mag er de rest van de bouillon bijgegoten worden.
9. De erwtjes er over strooien en de kikkerbillen in de rijst duwen.
10. Laat dit nog 5 à 6 minuten sudderen.
11. Bestrooien met peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.