Ingrediënten voor 2 personen : ½ bloemkool, 2 eieren, 500 gr aardappelen, 1 rode ui, 6 ansjovisfilets, 1 handvol jonge spinazieblaadjes.
Voor de vinaigrette : 2 slp mayonaise, 2 slp yoghurt, 1 slp gehakte kruiden (dragon, kervel, peterselie, bonenkruid), 2 klp kappertjes, 5 stuks augurken, 1 klp mosterd.
2) De aardappelen schillen, in niet te grove stukken snijden, koken. Laten lauw worden.
4) De ansjovisfilet spoelen met koud water om het overtollige zout te verwijderen.
5) De bloemkool in roosjes verdelen en 12 à 15 minuten koken of stomen. Afgieten. Laten afkoelen.
6) De spinazieblaadjes spoelen en droog deppen.
7) De kruiden spoelen, droog deppen en fijnhakken. De augurken ook fijn hakken.
8) De mayonaise mengen met de yoghurt en de mosterd, de kruiden, de kappertjes en de augurken. Indien nodig bijkruiden met peper en zout.
9) De aardappelen mengen met de bloemkool, de ui, de eieren. Mengen met de vinaigrette. Spinazie bijvoegen en nogmaals lichtjes mengen om de blaadjes niet te verschrompelen. Boven op de salade de ansjovis schikken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten