dinsdag 20 juni 2023

Rib-eye met gefrituurde ajuinringen en bloemkoolstoemp.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 rib-eye, 4 ajuinen, melk, 3 lepels bloem, 4 à 5 lepels water, ½ bloemkool, 500 gr aardappelen.

• De ajuinen pellen en in ringen snijden van ongeveer ½ cm. De ringen uit mekaar halen en in melk laten weken.
• Water en bloem mengen, kruiden met peper en zout. Deze mengeling moet goed aan de ajuin kleven. Een lepel water met een keer, en zo verder tot de gewenste dikte van de mengeling.
• Frietketel aanleggen op 160°.
• De aardappelen schillen en in stukken snijden. Koken in zoutwater. Afgieten
• De bloemkool kuisen en in roosjes verdelen. Koken in zoutwater. Afgieten.
• De bloemkool met de aardappelen stampen. Beetje melk bijvoegen, peper, zout en nootmuskaat.
• De ajuinringen uit de melk halen, in vergiet leggen en door het bloempapje wentelen. Bakken in de frietketel, niet teveel ineens dat ze zo weinig mogelijk aan mekaar kleven. Uitlekken en grof zout over strooien.
• Warm houden in oven van 80°.
• Vlees bakken naar eigen wens.
De r1b eye serveren met de uiringen en de bloemkoolstoemp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Hartige broodpudding met ham, kaas en tomaat.