Ingrediënten : vellen lasagne, 1 blik tomatenstukjes met basilicum, 1 blik Italiaanse garnituur, 1 klein blikje tomatenpuree, basilicum, Provençaalse kruiden, courgettes, 1 rode paprika, 2 ajuinen, cayennepeper, zout, gemalen emmentaler kaas.
• De paprika van het vel ontdoen en in blokjes snijden.
• De ajuinen in olijfolie sudderen, niet bruin laten worden, het blik tomatenstukjes en het blik Italiaanse garnituur bijvoegen alsook de tomatenpuree.
• Kruiden met Provençaalse kruiden, cayennepeper en zout.
• 35 à 40 minuten laten sudderen.
• Oven voorverwarmen op 175°.
• Afgieten en spoelen met koud water.
• Een schaal beleggen met tomatensaus, lasagnevellen, courgetteschijfjes, tomatensaus, gruyèrekaas, lasagnevellen, courgetteschijfjes, tomatensaus en eindigen met gruyère.
• 20 à 25 minuten in de oven plaatsen.
Dit is een vegetarische lasagne, maar indien men wenst kan men er gekookte ham in verwerken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten