vrijdag 1 augustus 2025

Parmentierschotel met rookworst en zomerse groentjes.

Ingrediënten voor 2 pers. : 4 rookworsten, 4 aardappelen, 1 ei, 1 dl melk, 4 tomaten (ik heb gekozen voor San Marzano tomaten), ½ rode paprika, 1 courgette, 1 ui, 3 dl passata, 150 gr geraspte mozzarella, olijfolie, peper en zout.

1. Schil, spoel en snij de aardappelen in stukken. Kook in zoutwater, afgieten en maak er een smeuïge puree van met de melk en het ei. Kruid met zout en peper.
2. Pel de ui en snipper fijn.
3. Schil de paprika en snijd die in fijne reepjes.
4. Spoel de courgette, snij in de lengte in 2, zaadjes uithalen en in fijne halve ringen snijden.
5. Fruit de ui samen met de paprika en de courgette in de olijfolie, de passata bijgieten en een 8 tal minuten zachtjes laten sudderen.
6. De oven verwarmen op175°.
7. De rookworsten in ringen van ongeveer 1 cm snijden en bij het groentenmengsel voegen.
8. In een met olijfolie ingewreven schotel de puree mooi glad strijken, daarop het mengsel van rookworst en groenten. De geraspte mozzarella er over strooien.
9. In de oven plaatsen gedurende 20 à 25 minuten tot men een mooi bruin korstje heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.