vrijdag 10 maart 2023

Spaghetti met kalkoenfilet, wortelen en champignons.

Ingrediënten 2 pers. : 180 gr spaghetti, 350 gr kalkoenfilet, 200 gr champignons, 1 sjalot, 1 teentje look, 100 gr roomkaas, 4 wortelen met loof, 70 gr tomatenpuree, 2 dl groentenbouillon, 1 slp gehakte dragon en enkele blaadjes voor de garnering, ½ klp karwijzaad, peper, zout, gerookte paprikapoeder, olijfolie.


1. De pasta koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en wat kookvocht bijhouden.
2. Pel en snipper de look en de sjalot fijn.
3. Champignons borstelen en in schijfjes snijden.
4. Wortelen schillen en in schijfjes snijden.
5. Kalkoenfilet in dunnen reepjes snijden.

6. Verhit de olijfolie in de wok en bak de kalkoen 2 minuten aan. Voeg de sjalot, look en wortelen toe. Goed omroeren. Bak enkele minuten en doe er de champignons bij. Na een 3 tal minuten de tomatenpuree er onder roeren. Eventjes meebakken. Kruid met peper, zout, karwijzaad en paprikapoeder.
7. Blus nu met de bouillon en laat dit een 6 tal minuten sudderen.
8. Voeg er nu de roomkaas, gehakte dragon en de spaghetti bij. Alles goed omroeren en goed laten opwarmen. Indien nodig nog wat kookvocht bijgieten.
9. Garneren met de resterende dragonblaadjes.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.