zondag 10 april 2022

Penne met ham, asperges en kervelsaus.

Ingrediënten 2 pers. : 180 gr penne, 8 witte asperges, 250 gr gekookte ham dun gesneden, 1 handvol kervel, 2 dl room, sap van 1 limoen, 2 dl room, peper, zout.

1. Penne koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en een beetje kookvocht bijhouden.
2. De kervel spoelen en droog deppen. De helft van de kervel fijn snijden.
3. Asperges schillen en het harde gedeelte onderaan afsnijden.




4. De asperges in een sauteuse doen met een klontje boter en water bijgieten zodanig dat de asperges juist niet onder staan. Kruiden met peper en zout. Zacht laten koken tot ze gaar zijn maar niet plat koken
5. De asperges uit het vocht halen en op keukenpapier laten uitlekken. Het vocht zeven.
6. 2 dl aspergevocht en 2 dl room in de sauteuse gieten en laten inkoken. Het sap van ½ limoen bijdoen alsook de penne. Indien nodig wat kookvocht van de penne bijvoegen. Bijkruiden met peper en zout alsook met de fijngesneden kervel.
7. De asperges op de penne leggen. De sneden ham chiffoneren en over de asperges schikken.
8. Garneren met kervelpluksels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.