zondag 10 april 2022

Panna cotta van witte asperges.

Ingrediënten voor 4 personen : 500 gr witte asperges, 250 ml melk, 220 ml room, 4 gr gelatineblaadjes, kruiden (3 takjes van elk bvb basilicum, marjolein, oregano), witte peper en zout.

• Asperges schillen en in stukjes snijden. Topjes apart houden.
• Gelatine weken in koud water.
• Melk, room en kruiden warmen en tot aan het kookpunt brengen en 15 minuten laten trekken. Zeven en goed aandrukken zodat alle smaken uit de kruiden komen.
• Het melkmengsel laten koken en de asperges bijvoegen, kruiden met witte peper en zout. Laten garen ongeveer 6 à 8 minuten. De topjes uithalen en de rest in de blender doen. Zeven.


• Gelatine bijvoegen en roeren zodanig dat de gelatine goed oplost.
• In vormpjes doen en ongeveer 6 uur laten opstijven.
• Garneren met de topjes en wat kruiden en opdienen.

Ik heb dit opgediend met Italiaanse rauwe ham en geraspte parmezaan, maar is ook heel lekker met gerookte zalm of roze garnalen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.