zondag 10 april 2022

Witte asperges, scampi gepaneerd met korianderzaad, schuimige witte wijnsaus en peterseliecoulis.

Ingrediënten voor 2 personen : 6 witte asperges, boter, 4 scampi , 1 lepel panko (japanse chapelure), 6 tal korianderzaadjes,1 eiwit, bloem, olijfolie, koriander, peterselie.

Ingrediënten voor de saus : 1 sjalot, 4 dl visfumet, 2 dl witte droge wijn, ½ citroen, boter, 2 dl room, peper en zout.





• De saus : De sjalot fijnsnijden en samen met de visfumet, de witte wijn en de citroen in schijfjes gesneden laten inkoken tot 2/3. Dan de room bijvoegen en nogmaals tot de gewenste dikte laten inkoken. Zeven.  Afkruiden met peper en zout.
• Asperges schillen en op zacht vuur met een beetje water tot ze juist bedekt zijn en een klontje boter 10 minuten laten zachtjes sudderen. Juist tot aan het kookpunt laten komen.
• Scampi pellen en ontdarmen. Panko en korianderzaad mixen. Scampi door de bloem halen, daarna door licht opgeklopt eiwit en dan door de panko.
• Peterselie wassen en van de steeltjes halen. 2 minuten laten koken. Door de zeef gieten. Blenderen met een beetje visfumet tot de gewenste dikte, peper en zout. Zeven. Deze coulis kan men dan in kleine hoeveelheden bewaren in diepvries.
• Scampi’s bakken in olijfolie.
• Voor het opdienen de saus met een klontje boter opmixen zodanig dat ze schuimt.
• Asperges op bord schikken met scampi erop.  Wat saus en peterseliecoulis errons druppelen.  Garneren met koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Konijn met bruin bier en gedroogde abrikozen.