zondag 23 april 2023

Hamsalade met platte kaas en verse kruiden.

Ingrediënten voor 2 à 3 personen : 200 gr gekookte ham, 1 slp gemengde gehakte kruiden (bieslook, munt, dragon, platte peterselie enz…) 100 gr platte kaas, 100 gr Griekse yoghurt natuur, ½ klp mosterd, 4 augurken en 8 zilveruitjes op azijn, zwarte peper en zout.

1. De augurken en de zilveruitjes in fijne schijfjes snijden.
2. De ham in fijne reepjes snijden.
3. De yoghurt, platte kaas en mosterd goed glad mengen. De kruiden, peper, zout en ham, augurken en zilveruitjes er onder roeren.

4. Een snede geroosterd brood met deze hamsalade bedekken en garneren met enkele blaadjes van de verse kruiden.
Tip : Ook lekker met een blaadje sla en enkele schijfjes tomaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Stoofpot van eendenbout op de wijze baeckeoffe.