maandag 24 april 2023

Zeebaars gegrild met aspergerisotto en salie.


Ingrediënten voor 2 personen : 2 zeebaarsfilet van 180 gr, 8 asperges, 8 salieblaadjes, 1 slp olijfolie, 180 gr risotto rijst, 40 gr boter, 30 gr geraspte parmezaan, 7,5 dl kippenbouillon, 1 kleine sjalot, zout, peper.

1. De asperges schillen, in stukken van ongeveer 2 cm snijden. De topjes apart houden.
2. De sjalot pellen en fijn snipperen.
3. De salie wassen en fijn snijden.
4. De bouillon opwarmen.
5. De olijfolie warmen en de sjalot met de rijst fruiten. Aspergestukjes bijvoegen en beetje bij beetje de bouillon. Na 5 minuten de aspergepunten bijvoegen. Na ongeveer 13 à 15 minuten moet al de bouillon door de rijst opgeslorpt zijn en de rijst gaar. Van het vuur de boter, de parmezaan en de salie bijvoegen. Indien nodig bijkruiden.
6. De zeebaarsfilets op de warme grillade mooi quadrilleren. Indien de stukken te dik zijn, verder afbakken in de oven. Kruiden met peper en zout.
7. In een diep bord risotto schikken. De zeebaarsfilet er boven dresseren en garneren met enkele kleine blaadjes salie en aspergepunten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.