woensdag 26 april 2023

Kabeljauwhaasje met mousselinesaus en prei.

Ingrediënten voor 2 personen : 1 prei, 2 stukken van 175 gr kabeljauwhaasje, 1 klontje boter, peper en zout, enkele blaadjes verse kruiden, mousselinesaus

1. De buitenste bladeren van de prei verwijderen alsook het meeste groen. In de lengte in 2 snijden en spoelen, in halve ringen snijden. Aanstoven gedurende 10 à 12 minuten met een beetje boter en een beetje water. Kruiden met peper en zout.
2. De oven voorverwarmen op 160°.

3. De kabeljauw kleuren in een klontje boter en verder afbakken in de oven gedurende 6 à 7 minuten.
4. De mousseline bereiden
5. In het midden van een bord wat saus doen, de prei en de kabeljauw er op schikken en garneren met de verse kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Lamssteack met auberginekaviaar, gratin dauphinois met knolselder en geglaceerde wortelen.