Ingrediënten 2 pers. : 180 gr spaghetti, 200 gr erwtjes, 300 gr gekookte ham, 1 dl room, 12 tal kerstomaten, 150 gr kruidenkaas, 1 sjalot, 1 teentje look, zeste en sap van ½ citroen, 12 blaadjes munt, 12 blaadjes citroenmelisse, 50 gr geraspte parmezaan, olijfolie, peper, zout, gerookte paprikapoeder.
1) Kook de spaghetti zoals vermeld op de verpakking. Voeg de laatste 3 minuten de erwtjes toe. Giet af en bewaar wat kookvocht.
2) Pel en snipper de sjalot en de look fijn. Fruit in olijfolie.
3) Roer de kruidenkaas bij de sjalot en giet er de room en wat kookvocht bij zodanig dat men een romige saus bekomt. Breng op smaak met peper, zout en gerookte paprikapoeder.
5) Snij de gekookte ham in reepjes.
6) Snij de kerstomaten in 2.
7) Doe de ham, kerstomaten, spaghetti en erwtjes bij de saus en giet indien nodig nog wat kookvocht bij. Warm nog even op.
8) Garneer met de overblijvende blaadjes munt en citroenmelisse.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten