zaterdag 3 augustus 2024

Gratin van aardappelen met maroilles en ham.

Ingrediënten voor 2 personen : ¼ maroilles, 2 eieren, 2 kleine rode uien, 5 sneden gekookte ham, 1 rode paprika, 4 bintjes aardappelen, 3 slep verse kaas, zout, peper, 2 klep mosterd.

1) Aardappelen koken in de schil.
2) De kaas in fijne sneetjes snijden.
3) De ham in reepjes snijden.
4) De ui fijn snijden.
5) De paprika pellen en in kleine blokjes snijden.
6) De ui en de paprika in een beetje boter gaar stoven.
7) Van het vuur nemen en de ham bijvoegen.
8) De oven voorverwarmen op 180°.
9) De aardappelen pellen en in schijfjes snijden van ½ cm.
10) De verse kaas, eieren, mosterd, peper en zout opkloppen.
11) De aardappelschijven in
een beboterde schotel schikken. Daarop het ui/paprika/ham mengsel verdelen. Dan de sneetjes kaas erop schikken. Nu het kaas en eimengsel er op gieten.
12) 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven plaatsen tot men een mooi korstje heeft.
13) Opdienen met een gemengd slaatje.
Indien men de uitgesproken smaak van de Maroilles niet lust, kan men die vervangen door Reblochon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenstong met mosterdsaus.