Ingrediënten voor 2 pers. : 1 kg kippenpillons, 4 à 6 stronken witloof, 10 tal krieltjes, 1 slp olijfolie, enkele basilicum blaadjes voor de garnering.
Voor de marinade: 1 slp ciderazijn of witte wijnazijn, zeste van ½ citroen, ½ slp worcestersaus, 2 kleine teentjes look geplet, 1 slp bruine suiker, 1 slp ketchup, 2 slp ketjap manis, 2 slp honing, 1 slp gedroogde oregano, peper.
2) De pillons inwrijven met deze marinade en 2 à 3 uur in de frigo plaatsen in een met olie ingewreven schotel.
4) Het witloof spoelen, in de lengte in 2 snijden, harde gedeelte uithalen. Aanbakken in de pan.
6) De krieltjes spoelen en 5 minuten voorkoken. In 2 snijden, in een ovenvaste schotel leggen, besprenkelen met olijfolie, bestrooien met zeezout en verder bakken in de oven.
7) De pillons, witloof en krieltjes mooi schikken op het bord. Garneren met basilicumblaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten