dinsdag 6 augustus 2024

Vongole met spaghetti, pancetta, rode paprika en courgette.

Ingrediënten voor 2 pers. : 600 gr vongole, 125 gr pancetta,1 rode paprika, 1 kleine courgette, 3 lente-ui, 1 teentje look, 1 dl witte wijn, olijfolie, enkele takjes verse oregano, sap van ½ limoen, peper en zout.

1. Spaghetti koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten en een beetje van het kookvocht bewaren.
2. Spoel de vongole tot ze proper zijn.
3. Snij de pancetta in fijne reepjes.
4. Schil de rode paprika, haal de zaadjes er uit en snij in fijne reepjes.
5. Spoel de courgette, snij ze in de lengte in 2, zaadjes uithalen, en in blokjes snijden.
6. De look pellen en fijn snipperen.
7. Spoel de lente-ui en snij ze in fijne ringen.
8. De blaadjes van de oregano halen en fijn snijden. Enkele blaadjes apart houden voor de garnering.
9. Warm de olijfolie en fruit de pancetta. Voeg dan de look te samen met de andere groenten bij en laat 4 à 5 minuten stoven. Deglaceer met het limoensap en de witte wijn. Voeg nu de vongole en de fijngesneden oregano er bij en laat met deksel op hevig vuur 4 à 5 minuten sudderen. Van zodra de schelpen open zijn is het klaar.
10. De spaghetti bij de vongole doen en goed omroeren. Indien nodig een beetje van het spaghetti vocht bijgieten.
11. Garneren met de overgebleven oregano blaadjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenstong met mosterdsaus.