donderdag 8 augustus 2024

Gehaktrol met mozzarella, broccoli en rauwe ham.

Ingrediënten voor 2 pers. : 350 gr gemengd gehakt, 1 ei, 1 slp paneermeel, 1/3 broccoli, 125 gr mozzarella, 4 à 5 sneden rauwe ham, peper, zout, olijfolie.

1. Verwarm de oven voor op 180°.
2. De broccoli in kleine roosjes verdelen, spoelen, in kokend zoutwater werpen en 3 à 4 minuten koken. Afgieten en direct met koud water spoelen.
3. Meng het gehakt met het ei en het paneermeel. Bijkruiden met peper en zout.

4. Neem een blad aluminiumfolie en strijk het
gehakt hierop uit tot een dikte van 0,5 cm.
5. Bedek het gehakt met de sneetjes ham en leg in het midden daarvan de broccoli roosjes. Dek die af met de sneetjes mozzarella.
6. Maak nu gebruik van de aluminiumfolie om het gehakt op te rollen.
7. Leg de rol voorzichtig met de naad aan de
onderkant op een ingevette schotel. Wrijf de gehaktrol in met wat olijfolie en laat het gehakt 40 minuten garen in de oven. Uit de oven nemen en in dikke sneden snijden.
8. Indien de rol te bruin kleurt, afdekken met aluminiumfolie.
9. Met de rest van de broccoli heb ik een stoemp gemaakt en bij de gehaktrol geserveerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Varkenstong met mosterdsaus.