zaterdag 21 juni 2025

Romige spirelli met gehakt, Fourme d’Ambert en rode paprika.

Ingrediënten 2 pers. : 300 gr gemengd gehakt, 180 gr spirelli, 150 gr Fourme d’Ambert, 2 rode paprika’s, 1 sjalot, 1 teentje look, 2,5 dl room, cayenne peper, gerookte paprikapoeder, 2 slp pijnboompitten, basilicum, zout.

1) Kook de spirelli zoals vermeld op de verpakking. Giet af en hou wat vocht bij.
2) Pel de sjalot en de look en snipper fijn.
3) Schil de rode paprika. Verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
4) Bak het gehakt rul, doe er de sjalot, de look en de rode paprika bij. Kruid met cayenne, gerookte paprikapoeder en zout. Doe er een beetje kookvocht bij en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
5) Verdeel de Fourme d’Ambert in kleine stukjes.
6) Giet de room erbij en verdeel de stukjes kaas erop. Laat de kaas smelten in de schotel.
7) Rooster de pijnboompitten.
8) Meng de pasta onder de saus. Indien nodig nog wat kookvocht bijgieten.
9) Garneer met de pijnboompitten en basilicumblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.