zondag 29 juni 2025

Witte pens, aardappelsalade met bloemkool, picklessaus.

Ingrediënten : voor 2 personen : 350 gr witte pens, olijfolie.
Voor de salade : 350 gr krieltjes, ½ bloemkool, 1 kleine rode ui, 1 slp gehakte platte peterselie, zout, peper.
Voor de pickles saus : 1 slp Griekse yoghurt, 1 slp pickles, 1 slp mayonaise, 1 mespunt kurkuma.

1. Krieltjes spoelen, gaar koken, afgieten en eventjes laten afkoelen. Pellen en in 2 snijden.
2. Bloemkool in kleine roosjes verdelen, spoelen, 5 à 6 minuten koken, de roosjes moeten beetgaar zijn, afgieten en met koud water spoelen. Laten uitlekken.
3. Rode ui pellen en in fijne ringen snijden.
4. Bak de witte pens in olijfolie aan alle kanten tot ze mooi bruin is. De pens in dikke sneden snijden.
5. Voor de dressing : de pickles fijn mixen en mengen met de andere ingrediënten.
6. De krieltjes mengen met de bloemkool en de rode ui. De helft van de saus er onder mengen en in een mooi schotel schikken. De sneden pens garneren op de aardappelsalade.
7. Strooi de peterselie over de salade.
8. Serveer de andere helft van de saus er apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.