vrijdag 31 mei 2024

Farfalle met prei, kruidenkaas en gerookt spek.

Ingrediënten voor 2 personen : 2 preiwitten, 180 gr farfalle, 185 gr kruidenkaas, 1 dl room, 250 gr in reepjes gesneden spek, olijfolie, 2 à 3 slp gehakte kruiden (basilicum, oregano, platte peterselie, enz…).

1. De farfalle koken zoals vermeld op de verpakking. Afgieten, wat kookvocht bewaren, en de farfalle laten uitlekken.
2. De prei spoelen, in de lengte in 2 snijden en in halve ringen snijden.

3. Olijfolie warmen en de prei fruiten, 1 dl
kookvocht bijgieten en met deksel 8 minuten laten garen. De kruidenkaas en de room bijvoegen, deze goed losroeren en 2 minuten laten koken, nu zonder deksel. Indien nodig wat kookvocht bijgieten.
4. Nu de farfalle en de gehakte kruiden bij de saus roeren en goed opwarmen.
5. Het spek bruin bakken en op keukenpapier laten uitlekken.
6. De pastaschotel garneren met het gebakken spek en enkele kruidenblaadjes en takjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Rundsfilet, gratin met rapen, geglaceerde wortelen met gember, Béarnaise saus.