Ingrediënten voor 3 à 4 pers. : 6 eieren, 120 gr diepvries erwten, 1 rode paprika, ½ broccoli, 300 gr penne, 1 sjalot, 1 teentje look, 100 ml melk, 40 ml room, 50 gr geraspte parmezaan, 1 slp gehakte peterselie, 5 sneden gekookte ham, peper, zout, boter, olijfolie.
3. De paprika pellen en in kleine blokjes snijden.
4. De sjalot en de look pellen. Fijn snipperen. Olijfolie warmen en de sjalot, look, rode paprika, erwtjes fruiten. Dit en de broccoli mengen met de penne.
5. Een hoge ovenvaste vorm invetten met boter.
6. De eieren losroeren met de melk, de room, de parmezaan, de peterselie, peper en zout.
7. De penne in de vorm scheppen. Overgieten met de eieren. Bedekken met vershoudfolie en 25 à 30 minuten in de stoomoven plaatsen op 95° met stoom. Nazien of de eieren gestold zijn, zoniet nog een paar minuten bijdoen.
9. De taartvorm uit de oven nemen en op een grote schotel omkeren.
10. Een fris slaatje bij serveren.
Lekker met een salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten