Ingrediënten voor 4 aperitief hapjes : 3 eieren, 1 kleine tomaat, 6 basilicum blaadjes, enkele kappertjes, 3 augurken, 1 kleine sjalot, enkele blaadjes sla, 1 klp mayonaise, een mespuntje mosterd, 4 dunne sneetjes nootham, peper en zout, rucolapesto.
1. De pesto bereiden.
2. Kook de eieren gedurende 10 minuten. Laat ze afkoelen in ijskoud water. Pellen en grof snijden.
3. De tomaat monderen, pellen, zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in niet te kleine blokjes snijden.
4. De sjalot pellen en fijn snipperen.
6. De basilicum en de salade in fijne reepjes snijden.
7. De nootham in repen snijden.
8. De eieren, tomaten, kappertjes, sjalot, augurken en basilicum mengen. De mayonaise en de mosterd er door roeren en kruiden met peper en zout.
9. In het midden van 4 bordjes wat fijn gesneden salade verdelen. Op de salade een vormpje en daarin de tartaar van ei duwen. Garneren met reepjes nootham. Vormpje wegnemen en rond de tartaar enkele toefjes rucolapesto schikken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten