zaterdag 24 mei 2025

Gratin dauphinois met een twist.

Ingrediënten 4 à 5 pers. : 800 gr bloemige aardappelen, 250 ml volle room, 150 ml light room, 1 teentje look, 1 handvol citroentijm, 2 blaadjes laurier, 4 blaadjes ananassalie (of gewone), 1 reep citroenschil (zonder wit), zwarte peper, gerookt zout (of fijn zeezout), gerookte paprika, ras el hanout.


1) Breng de room aan de kook met de citroenschil, de kruiden en specerijen. Laat zeker ½ uurtje afkoelen, mag ook langer en zeef.
2) Warm de oven op 170°.
3) Schil de aardappelen, spoel en snij in schijfjes van ongeveer 3 à 4 mm. Schik in een schaal en giet er het roommengsel over.
4) Zet de schaal in de oven gedurende 1u10 à
1u20 minuten. Wanneer het te bruin wordt afdekken met
alufolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Salade van groene boontjes, rode paprika en mozzarella.