maandag 26 mei 2025

Perengebak met Griekse yoghurt en kaneel.

Ingrediënten : kruimeldeeg, 3 grote gepocheerde peren, 2 slp blonde cassonade, peren of rabarber confituur, 140 gr zelfrijzende bloem, 75 gr Griekse yoghurt, 2 eieren, 6 gr bakpoeder, snuifje zout, 120 gr malse boter, 90 gr suiker, ½ klp kaneel, springvorm 26 cm.




1) Bereid de gepocheerde peren of gebruik peren uit blik.
2) Bereid de kruimeldeeg.
3) Warm de oven op 170°.


4) Doe de malse boter in de mengkom van de robot en meng met de suiker.

5) Voeg de zelfrijzende bloem, de bakpoeder,
yoghurt, de eieren, kaneel en het snuifje zout toe en meng tot men een homogeen deeg heeft. Doe dit in een spuitzak.

6) Rol de kruimeldeeg uit en bedek er de bodem
van de springvorm mee.
7) Doe op het kruimeldeeg een laagje confituur.
8) Spuit op het kruimeldeeg het beslag.
9) Duw in het beslag de
gepocheerde peren.
10) Strooi de blonde cassonade op de peren.
11) Zet het gebak 50 minuten in de oven.
12) Doe een paar lepels confituur met enkele druppels citroensap en warm dit een beetje
op. Eventueel door een zeef duwen. Bestrijk de taart ermee.
13) Lekker met een bolletjes ijs of aardbeien met coulis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De dagelijkse keuken van Lady Chef Rita Recepten

Gamba’s met fregula sarda en groene boontjes.